Loading...

JOUW VERHAAL ALS ANIMATIE

PIXIES BRENGT EEN INGEWIKKELD VERHAAL EENVOUDIG IN BEELD
Home / JOUW VERHAAL ALS ANIMATIE

Wil jij ook zo’n animatie?


Van Idee tot animatie

Idee

Je hebt een goed verhaal en je wilt het delen met de rest van de wereld. Het is alleen best ingewikkeld dus je overweegt een uitleg-animatie om het eenvoudig in beeld te brengen.

Concept

Goed idee, daar kunnen we mee aan de slag! Eens kijken of we je idee (letterlijk) handjes en voetjes kunnen geven en het in beweging kunnen brengen.

Scenario en voice-over-tekst

In het scenario wordt stap-voor-stap omschreven wat er in de animatie gebeurt. Een eventuele voice-over-tekst wordt opgenomen in het scenario.

Illlustratiestijl

Tegelijkertijd met het scenario gaan we op zoek naar de illustratiestijl die het meest past bij het concept, je huisstijl en bij wat je leuk vindt.

Storyboard

Door alles uit te schetsen in een storyboard kunnen we eventule ‘uitdagingen’ ondervangen. En het helpt bij het maken van creatieve keuzes.

Illustreren

Net als een trekpopje met splitpennen, worden alle bewegende delen los getekend. Zo kan de animator ze straks laten bewegen.

Guide-voice-over

Om bij het animeren te kunnen timen, wordt de tekst alvast ingesproken door de animator zelf. Ondertussen gaan we op zoek naar een ‘echte’ stem voor de uiteindelijke animatie.

Animeren

Nu kan het échte werk beginnen! Alle illustraties worden samengebracht in Adobe After Effects, getimed op de guide-voice-over en tot leven gebracht met beweging.

Muziek, voice-over en sfx

Tijdens het animeren wordt de echte voice-over opgenomen en wordt er gezocht naar passende muziek en sound effects. Deze worden onder de animatie geplaatst als deze klaar is.

Ondertiteling

Op social media wordt 85% van de video’s zonder geluid bekeken, een goede ondertiteling kan dus heel belangrijk zijn!

Opleveren

Geoptimaliseerd voor social media, je eigen site of een presentatie. De animatie wordt digitaal opgeleverd in het format dat jij wilt.

Wil jij ook een animatie?